Marcus Smola

  • en

Marcus Smola
Izvršni direktor
BWH Hotel Group Central Europe

Marcus Smola izvršni je direktor u dvojnom voditeljskom timu BWH Hotel Group Central Europe. Tvrtka sa sjedištem u Eschbornu (Njemačka) podržava oko 300 hotela Best Western Hotels & Resorts i WorldHotels Collection u deset zemalja: Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Lihtenštajnu, Luksemburgu, Slovačkoj, Sloveniji i Švicarskoj. Od 2018. Smola je također član upravnog odbora DEHAG Hospitality Group AG, holdinga kojem pripada hotelska grupa.

Kada se Marcus Smola pridružio tvrtki Best Western prije više od 20 godina, prvo je bio voditelj Odjela za hotelske usluge i obuku, a od 2001. postaje zamjenik izvršnog direktora tvrtke.
U travnju 2008. današnji 53-godišnjak imenovan je izvršnim direktorom Best Western Hotels Germany. Otkako je prije više od 10 godina imenovan izvršnim direktorom, Smola je do danas doveo tvrtku do njenog najvećeg rasta.
Pod njegovim vodstvom, BWH Hotel Group je porastao u regijama Srednje i Istočne Europe do portfelja od 300 hotela u svim segmentima lanca. Prije nego što se Smola pridružio Best Westernu, dugi niz godina radio je za Steigenberger Hotels AG, Frankfurt, na vodećim rukovodećim pozicijama.
Od 2018. Marcus Smola također je član upravnog odbora Njemačke hotelske asocijacije (IHA). Smola je vrlo traženi govornik, oženjen je i ima dvoje djece.

SUDIONICI HOW FESTIVALA 2020

Social Share