Katarina Larisa Ham

  • en

Katarina Larisa Ham
Osnivačica i vlasnica licence
Quintessentially

Katarina Larisa Ham je osnivačica i vlasnica licence Quintessentially Adriatic, najvećeg i jedinog globalnog luksuznog Lifestyle conciergea.

Studirajući ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani i novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Ljubljani, Lara Ham aktivno stažira na Slovenskoj nacionalnoj televiziji i radi kao PR Lions kluba gdje vodi mnogobrojne humanitarne projekte, kako u Sloveniji, tako i u Africi. Kao prvi stipendist Američke Vlade studij nastavlja u Americi, na Fakultetu u San Diegu gdje studira međunarodne odnose i na Kolumbiji u Chicagu, gdje uspješno završava magisterski studij PR. Kao dio PR tima radi u SAD u trećoj najvećoj NGO firmi, March of Dimes u Houstonu, Teksas, nakon čega će uslijediti PR karijera u Boston Globe Chicagu. Kao stipendistica “The Washington Centre” sudjeluje u Kampanji 1996.: Clinton i Bob Dole. Po povratku iz SAD-a odmah joj nude mjesto u Kabinetu tadašnjeg predsjednika Vlade i sljedeće tri godine radi  u Vladi Republike Slovenije, u kancelariji Premijera kao njegov osobni savjetnik i prati ga na svim putovanjima po Europi, SADu, Africi, UAE, sudjeluje na skupovima kao što su Crans Montana i Davos.

Od 2000. Larisa Ham postaje direktorica za odnose s javnošću i Customer Relations Managmenta u Mobitelu – slovenskom nacionalnom operateru gdje je zadužena za planiranje i organizaciju marketinških aktivnosti; strateško planiranje i koordinaciju PR aktivnosti, strateško savjetovanje i trening za 600 zaposlenih. Nakon toga postaje direktorica predstavništva za ex-YU prostor.

Svoju firmu Intercor pokreće 2006. koja je specijalizirana za pružanje biznis i menadžment savjetovanja stranim tvrtkama koje imaju cilj implementacije u jugoistočnoj Europi. Od 2011. postaje CEO  vodeće internacionalne tvrtke Quintessentially Lifestyle SEE koja pokriva urede u 8 zemalja u regiji.

Uz poslovne obaveze, Lara Ham uživa u različitim sportovima: od plivanja do joge. Voli čitati i putovati, nadahnjuje je umjetnost, i uživa u kulinarskim specijalitetima sa svojom obitelji i prijateljima. Udana je i majka je dvoje djece od 15 i 17 godina.

OSTALI HOW 2019 PANELISTI

Social Share