Ivan Zidar

  • en

Ivan Zidar
Vlasnik
Mason burgers&stuff

Ivanova ljubav i razumjevanje za lokalne sastojke i beskonačna znatiželja eksperimentiranja u kuhinji su glavna pokretačka snaga u njegovom kuhanju. Danas Ivan Zidar vodi Mason burgers&stuff tim sa fokusom na kvalitetu, inovativnost i izvrsnost u izvedbi. Njegova ljubav prema hrani traje još otkad je bio dijete, no trebalo mu je dugo godina da shvati da je upravo kulinarstvo njegov životni poziv kada je karijeru grafičkog dizajnera i video redatelja odlučio zamijeniti onom kuharskom. Hrana 40-godišnjeg Ivana Zidara iz Pule osvojila je javnost nakon što je u rujnu 2017. njegov burger sa špaletom proglašen najboljim na Zagreb Burger Festivalu.

2014. godine odlučio je upisati prestižnu školu kuhanja u Lyonu, koja nosi ime jednog od najcjenjenijih chefova i gastronomskog inovatora Paula Bocusea. Puno vremena i truda uložio je na usavršavanje znanja te je surađivao s poznatim restoranima u Sloveniji i Hrvatskoj (Pri Lojzetu, Valsabion, Lanterna), a njegove su tematske večeri u restoranu Lanterna oduševljavale i najzahtjevnija nepca. Nakon povratka iz Francuske oplovio je i Europu jahtom na kojoj je kuhao za ukrajinskog poduzetnika i njegove goste, a zatim je u Puli osnovao street food bar “PlacE”, na kojem je predstavio zanimljivu gastro priču s odabranim namirnicama najboljih istarskih OPG-ova. U baru je od lokalnih namirnica pripremao korejsko-kinesko-talijansko-hrvatski fusion, a sve namirnice s kojima radi uvijek su vrhunske kvalitete, od podrijetla i uzgoja do same pripreme i prezentacije jela.

Nakon sakupljenih iskustva odlučio je otići korak dalje i predstaviti vlastiti gourmet burger s vrhunskim sastojcima i originalnom recepturom za najzahtjevnija nepca, a on se poprilično razlikuje od uobičajenih burgera iz fast food restorana. Nakon šest mjeseci razvijanja koncepta burgera, pri čemu je samo na pecivu radio tri mjeseca, zaživjeli su Mason burgers&stuff burgeri koje prvo ponudio beach barovima i pubovima u Hrvatskoj. Mason burgers&stuff burgeri su proglašeni najboljim burgerom Zagreb burger Festivala u dvije kategorije i 2018. godine, a sada se izvoze i u druge europske gradove. Iako burgeri Mason burgers&stuff osvajaju gurmane i izvan granica Hrvatske, Ivan Zidar priznaje kako još uvijek ima neostvarenu želju – otvoriti farm to table restoran s vlastitim vrtom, u kojem bi gosti mogli vidjeti sve što će se naći na njihovom tanjuru.

OSTALI HOW 2019 PANELISTI

Social Share