Eugene B. Jones

  • en

Eugene B. Jones
Direktor
RoomOrders

Poslovni sam strateg s velikim iskustvom koje sam stekao u različitim industrijama radeći za kompanije Vodafone, Knight Frank, Red Bull, Heineken, KPMG i The New York Times. Moja strast je prilagođavanje beskrajnim mogućnostima u svakidašnjem životu kako tvrtke ne bi doživjele sudbinu Nokie, Kodaka i taksija.

Moja pozadina je novinarstvo, a kao strani dopisnik za The Associated Press, vodeću svjetsku novinarsku agenciju, napisao sam više od 2.000 objavljenih članaka u medijima poput CNN, BBC, New York Timesa, International Herald Tribunea i USA Today.

Imao sam sreću što sam se okušao u različitim industrijama, na različitim kontinentima i različitim kulturama: od građevine i nekretnina, do medija i telekomunikacija, zdravstva i obrazovanja, ali i državnih i saveznih tijela te nevladinih organizacija…

Nedavno sam pomogao Muzeju iluzija da postanu globalni brend tj. „najbrže rastući muzejski brend“ i trenutno sam predan „Uberising-u“ međunarodnog hotelijerstva kao izvršni direktor RoomOrders.com

U doba  AirBnB-a i UberEats-a hotelijerstvo i dalje koristi fiksne telefone za naručivanje ručka u sobama – sigurno je došlo vrijeme za promjene u hotelijerstvu?

OSTALI HOW 2019 PANELISTI

Social Share