Deniz Zembo

  • en

Deniz Zembo
Vlasnik
Amfiteatar

Deniz Zembo danas slovi za jednog od naših najmaštovitijih kuhara, što je uostalom u više navrata potvrdio i ugledni gastro-vodič Gault Millau te brojni gastro kritičari, a svoju kulinarsku avanturu započeo je prije nešto više od dva desetljeća kada je kuhanje iz simpatije polako preraslo u strast koja je još uvijek prisutna u svakoj njegovoj kreaciji na tanjuru.

Sve se, kako sam kaže, dogodilo spontano, kada su njegov skriveni kulinarski talent i znatiželju prepoznali iskusni vlasnici londonskih restorana i voditelji kuhinja što ga je potaknulo da sve svoje slobodno vrijeme uloži u razvijanje kulinarskih vještina i učenje od majstora svoje struke. Više od 10 godina provedenih u Londonu, jednoj od europskih prijestolnica kada je u pitanju različitost kultura i običaja, omogućilo mu je da upozna različite tradicionalne kuhinje, otkrije nove metode modernog kulinarstva te u konačnici stečeno iskustvo pretoči na impresivna djela na tanjuru, kako vizualno tako i okusno.

Svojevremeno je kuhao za razne visoke delegacije u posjeti predsjednicima Ivi Josipoviću i Stipi Mesiću, a može se pohvaliti i odličnim trećim mjestom u pripremi jela na “Lo mejor de la gastronomia”, jednom od najvećih gastronomskih sajmova koji se održava u Alicanteu i koji redovito privlači ponajbolje chefove iz svih krajeva svijeta. Spomenuti vodič Gault Millau upravo je njegovo jelo jednom prilikom proglasio najmaštovitijim i najinovativnijim, a jedan od razloga je svakako to što se ne libi eksperimentirati i iskušavati nove recepture, sastojke i metode pripreme.

U restoranu Amfiteatar svakodnevno za goste priprema vrhunske specijalitete i delicije, koristeći samo odabrane sezonske namirnice, domaće proizvode i svoju neiscrpan izvor mašte. Pored rada u restoranu, Deniz je također i majstor-učitelj s položenim pedagoškim tečajem,stoga mu brojni učenici ugostiteljskih škola dolaze na praksu, a uz sve to već duže vremena angažiran je i kao vanjski suradnik-profesor kuharstva na Fakultetu za menadžment i turizam u Opatiji gdje redovito drži predavanja o modernim tehnikama u kuharstvu te općenito o gastronomiji.

Otvoren i pristupačan, Deniz je kuhar osebujnog karaktera, a upravo ta njegova otvorenost, svestranost i želja za otkrivanjem novih stvari dovela ga je do epiteta jednog od najrespektabilnijih chefova u Hrvatskoj čije ime odzvanja i na međunarodnoj gastronomskoj sceni.

OSTALI HOW 2019 PANELISTI

Social Share